Direktlänk till inlägg 17 oktober 2019

Så VIKTIGT!

Av Natascha Lindberg - 17 oktober 2019 12:00


Den senaste tiden har en och samma artikel kommit upp i mitt facebookflöde -när jag nu ska ha den hittar jag inte den. Jag kom däremot över flera andra, precis likadana artiklar!


Klicka här ➡️ Tvinga inte barn att kramas!

och här     ➡️ Manne Forsberg

Kan nog hitta 50 till..

 

Jag vet att många har åsikter kring det här -både för och emot. 

Kanske är det för att dom inte kan relatera, dom som inte vart med om liknande situation, dom som inte kan ta på händelsen -just för att det är så hemskt att sånt förekommer.

Kanske är det dom som tror på enhörningar, goda-fen och andra sagoväsen, dom som tror att inget ont någonsin kommer hända just deras barn.


Hur kan man först säga att det är ok att kramas och pussas mot sin vilja för att också lära dom att det finns ett val och ibland helt fel?!


Låt barnet själva få bestämma vem man vill ge en kram till, tvinga inte hen att sitta i morfars knä, säg inte att moster blir ledsen ifall hon inte får en kram -du skulle ju inte göra så mot en vuxen, vän eller syster??  Lär ditt barnet att säga nej och på så vis göra hen medveten om att man alltid har ett eget val och att allt annat kan vara helt fel!


Det finns så många som säger "farmor skulle aldrig göra så, morfar vill ju bara kramas, det här är ju helt ofarligt och ingen tar skada" Tänk så många som har sagt så för att sedan få bekräftat att just den farmor visste vad farfar gjorde, just det morfar tvingade "Stina" göra opassande saker i förra helgen.. att just därför barnet tar så långt tid på sig att berätta vad den blivit utsatt för -för att alla sa att det inte är nån fara!!

 

Det är mer harmlöst att låta barnet ha ett val i frågan om en kram än det att "tvinga" barnet kramas för annars blir faster ledsen! För låt oss vara ärliga -hur stor är chansen att dom säger nej.. och skulle det i såna fall vara hela världen?

 

 

 
 
Ingen bild

MAMMA till 5

17 oktober 2019 14:58

Jag är beredd att hålla med i det du skriver. Det är viktigt att låta barnen ha kontrollen över sin kropp, precis så som det är för en vuxen!

 
Ingen bild

Maria

18 oktober 2019 08:00

Fråga, så enkelt. Även jag som förälder frågar alltid mina barn om jag kan få en kram. Säger dom nej så är det väl så. En kram borde vara något naturligt, välkomnande och ömsesidigt. Inte påtvingad för någon annans känslor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natascha Lindberg - 6 februari 2022 15:13

  ..dem fanns det hela gårdagen. Solen låg fint över siljan när vi tillsammans med dem små gick tipspromenaden längs saxviken. Det fanns isprinsessor, korv och varm saft. Vår näst yngste vart dock både arg och ledsen över att inte kunna åka skridsk...

Av Natascha Lindberg - 28 januari 2022 15:53


  inte direkt -tidigare idag trodde jag det var lördag idag. Alla dagar flyter lite ihop nu, helgen ser man inte ens fram emot! Igår testade sig familjemedlem nr 4 för covid, 2 kvar och jag är en av dem. I 3v har jag nu haft symptom, dem finns där ...

Av Natascha Lindberg - 19 januari 2022 15:48


  Då är vi där, så som många andra just nu -i familjekarantän.  Fast än det är jag som har vart mest utsatt, ingått i 2 smittspårningar +vart sjuk sen i tisdags förra veckan så är det inte jag som är den "skyldige"  Nu tänker jag att det had...

Av Natascha Lindberg - 15 januari 2022 14:11

  något som står med på min buckit-list -men som jag trott jag måste resa till typ Norrland för att kunna se. Men igår fick jag uppleva det -rakt ovanför vårt hus.        Helt galet fint!   🖤   ...

Av Natascha Lindberg - 15 januari 2022 13:56


  Jag hade så mycket att göra i veckan. Lämna in hunden på klippning, tandläkarbesök och fixa mina naglar. Alla dessa ärenden fick jag ställa in eftersom det tog nästan 3 dygn för mig att få tillbaka negativa covid-testet.  Jag började i torsdags...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards